12 Nisan 2015

Relatos Salvajes (Vahşi Hikayeler) 2014

                  




Filmin Konusu: Arjantin yapımı "Hermanos y Detectives" dizisinin yönetmenliğini yapmasıyla ile tanınan Damian Szifron, tam 8 yıl aradan sonra Relatos Salvajes ile bu kez sinema dünyasına dönüş yapıyor. Film, Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini anlatıyor.

Film Yorum: Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini anlatan Arjantin-İspanya yapımı film bu yıl En İyi Yabancı Film Oscarına aday oldu. Fakat alamadı. İzledikten sonra haksızlık yapıldığını düşündüm açıkçası. Filmi seyrederken günlük hayatınız içinde verdiğiniz ani kararların sonucunda neler olacağını ve sizi nasıl etkileyeceğini düşündürtüyor. Konusu işleniş itibariyle değişik ,çok yaratıcı ve güzel. Sadece bir yönden eleştirmek gerekirse , hikayelerin kurgusunun birbirinden bağımsız olması. Sanki filmin sonunda birleşik bir kurgu yaratılırsa daha iyi olur gibiydi. Kişi den kişiye değişebilir. Filmin sinema değerini de kesinlikle düşürmeyen ufak bir ayrıntı.
  Eminim 6 farklı hikaye içinde herkesin favori bir hikayesi veya hikayeleri olacaktır. Arjantin ve İspanya sineması ortak yapımı her zaman ki gibi farklılığını ortaya koymuş. İzlerken daha fazla hikaye olsaymış diyeceksiniz. Kesinlikle tavsiye ederim. 8,5/10

Ayrıntılı Bilgi: imdb.com/title/tt3011894 veya turkcealtyazi.org/mov/3011894/relatos-salvajes

Hiç yorum yok :