7 Aralık 2014

Eliza Graves (Stonehearst Asylum) 2014




















Filmin Konusu: Edgar Allan Poe’nun kısa hikayesinden sinemaya uyarlanan film, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi karanlık bir tona sahip. Tıp fakültesinden mezun olan bir öğrenci ilk görevi için bir akıl hastanesine atanır. Hastaların hareket ve gündeliklerine zamanla alışan genç adam zamanla buraya alışır. Fakat bir süre sonra hiçbir şeyin göründüğü gibi basit ve sıradan olmadığını fark eder.

Film Yorum: Film 1899 ta yeni yüzyıla çeyrek kala bir akıl hastanesinde geçiyor. Konusu bilindik gibi gelse de bence izleyin.  1,5 saat sıkmadan gayet güzel ilerleyip ,finali de tahmin edeceğiniz gibi farklı bitiyor. Oyuncuların performansı ve hikayenin akıl hastanesinde geçmesinden mütevellit bir solukta izlenir, akılda kalmasa da güzel vakit geçirtir bir film. Ayrıca filmi seyrederken bu hikayenin Edgar Allan Poe tarafından 169 yıl önce 1845 yılında yazıldığını unutmayın. 7,5/10
Not:Filmden aklımda kalan bir şey var. Michael Caine çok sevdiğim büyük oyunculardan bir tanesidir. Fakat diğer filmlerine göre nispeten daha küçük bir rolde. Aynı duruma Oscar almış oyuncularda da rastlanıyor. Kısacası dünya çapında yıldızlar küçük ,büyük farketmeden rollerini oynayıp işlerini yapıyorlar. Ya biz de durum nasıl ? ?

Ayrıntılı Bilgi: imdb.com/title/tt1772264 veya turkcealtyazi.org/mov/1772264/eliza-graves

Hiç yorum yok :