19 Aralık 2014

Gone Girl (Kayıp Kız) 2014




















Filmin Konusu: Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in ise kafası karışmıştır çünkü üst üste rüyalarından karısı Amy'yi vahşice öldürdüğünü görmektedir. Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de, çevresi yalanlar ve ihanet ağlarıyla kuşatılmıştır.
Fakat Amy de dışardan sanıldığı kadar masum değildir. Gizli günlüğünde yazanlar gün ışığına çıktıkça, onun gibi mükemmel bir kadından beklenmeyecek gerçekler de ortaya çıkacaktır. Amy'nin hayatta olup, olmadığı büyük bir muammadır.

Film Yorum: Konusu itibariyle gizem ve gerilim barındıran bu filmi sosyal medyada çok konuşulması, eleştirmenlerin bu yıl Oscar 'a aday gösterilebilir gazıyla seyrettim. 2,5 saat süren film genelde konuyu işleyiş bakımından sürükleyici olması yanında sonundaki yarım kalmışlık "keşke gereksiz bir kaç sahneyi atsaydınız da sonunu daha iyi bağlasaydınız" dedirtiyor. Filmi sırf bu yüzden seyretmemek de haksızlık olur. Bana belki 2.si çekilecek bir filme sonunda atıfta bulunuyor gibi de geldi.Kısacası Gizem, Gerilim, Suç filmlerini seviyorsanız mutlaka izleyin. 10/7,5

Not: Filmin sorusu bence şu : Evli bir kadının istediğini elde etmek için sınırı sizce nedir ?

Ayrıntılı Bilgi:imdb.com/title/tt2267998/ veya turkcealtyazi.org/mov/2267998/gone-girl

Hiç yorum yok :