19 Ocak 2010

Knight Rider Tv Intro -Kara Şimşek (1982-1986) 90 Bölüm



Kara Şimşek (İngilizce adı: Knight Rider), 1982-1986 yılları arasında ABD'de yayınlanan ve Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde de yayınlanarak popüler olmuş televizyon dizisi. TRT tek kanallı iken ekrana gelen dizi 90 bölüm sürmüştür.

Dizide, kendi kendine hareket edebilebilen, konuşabilen akıllı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight'ın başından geçen olaylar işlenmektedir. TRT 1 deki ilk yayınında Michael Knight'ı Lemi Bilgin seslendirmiştir. KITT'i ise Savaş Tamer, Devon Miles'i Ergun Uçucu seslendirmiştir. Kara Şimşek TRT 4 ve TRT 3 kanallarında ilk sezonu iki kere tekrar etmiştir; fakat seslendirmeleri değişmiştir. Dizi Teleon kanalında şifreli olarak da bir süre gösterimde kalmıştır. Bir süre Ege TV'de yayınlandıktan sonra şimdi Meltem TV'de yayınlanmaktadır.

KITT kelimesi "Knight Industries Two Thousand/Knight Industries Three Thousand" 'ın kısaltmasıdır. Aracın markası, 1982 model - 3.nesil Pontiac Firebird Trans-Am'dir.

17 Şubat 2008'de ABD'nin NBC televizyonunda iki saatlik bir televizyon filmiyle yeniden ekranlara dönen Kara Şimşek dizisi 2008'in Eylül ayında gösterime başladı. Yeni KITT bir Ford Mustang Shelby GT500KR. Dizide Micheal Knight (David Hasselhoff)'ın yerini oğlu Mike Traceur (Justin Bruening) babası gibi Micheal Knight adıyla dolduruyor. Film eski dizinin devamı niteliğinde.



KITT, dizideki akıllı otomobil
(Universal Stüdyoları'nda teşhirde)

Hiç yorum yok :