31 Ocak 2010

He-Man Tv Intro (1983-1985) 130 Bölüm



He-Man, Kainatın Hakimleri (İngilizce: Masters of the Universe) serisindeki ana karakterlerden biridir. Bu karakter etrafında üretilen bir çok ürün arasında; Filmation Stüdyoları tarafından üretilen çizgi film He-Man ve Kainatın Hakimleri (He-Man and the Masters of the Universe) Türkiye'de en çok bilinenidir.

1983 ila 1985 yılları arasında çekilen çizgi film; 130 bölüm olarak çekilmiştir. Seride; He-Man ve arkadaşları Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un kötü emellerinden korumaya çalışır.

Kainatın Hakimleri serisi, 1987'de sinemaya uyarlanmasının yanı sıra; 1990 ve 1991'de "The New Adventures of He-Man" olarak ve 2002 yılında da "He-Man and the Masters of the Universe" serisi olarak yeni bir konseptle tekrar çekilmeye başlanmıştır.

He-Man, Eternia prensi Adam'ın süper kahraman olan alter egosudur. Grayskull Castle'ın (Gölgeler Şatosu) gizli güçleri, Adam'ın kılıcı ile ilişkilidir. Kılıcını havaya kaldırıp "By the power of Grayskull" (Gölgelerin Gücü Adına) der ve çok güçlü bir süperkahramana dönüşür. Yanından ayrılmayan yol arkadaşı korkak kaplan Cringer (Titrek) bu sihirli söz ve kılıç sayesinde Battlecat (Atılgan) olur.

Hiç yorum yok :