13 Kasım 2014

The Butler (Başkanların Uşağı) 2013




















Filmin Konusu: Danny Strong & Lee Daniels'ın senaryosundan uyarlanan ve Wil Haygood'un Washington Post'ta yazdığı otuz yıl boyunca Beyaz Saray'da sekiz Başkan'a hizmet etmiş bir kahyayla (Forest Whitaker) ilgili makaleden ilham alınan THE BUTLER Amerikan toplumunun yaşadığı vatandaşlık hakları hareketinden Vietnam'a kadar tüm büyük değişimleri ve bu değişimlerin bu kahyanın hayatını ve ailesini nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

Film Yorum: Biyografi filmlerinin çoğunu sevdiğimden olsa gerek bu filmi de konusu, anlatımı ve oyuncu kadrosuyla çok beğendim. Bir de filmin verdiği bilgiler açısından da seyredilir diye düşünüyorum. Özgürlükçü demokrasileriyle sürekli övünen Amerikanın siyah-beyaz ayrımı ,köleliği ırkçılığı, faşizmi 80 lerin ortalarına kadar sürdürdüğünü aynı zamanda Beyaz Saray da çalışan beyazların hep siyahlardan daha fazla maaş aldığını öğreniyorsunuz.
Film sadece devlet başkanlarına hizmet eden bir uşağı değil aynı zamanda döneminde yaşanan ırkçı politika ve protestoları hiç sıkmadan anlatmış. Forest Whitaker 'ı zaten anlatmaya gerek yok. Film severlerin bir defa da olsa izlemesini tavsiye ederim.



Ayrıntılı Bilgi:imdb.com/title/tt1327773/ veya turkcealtyazi.org/mov/1327773/the-butler

Hiç yorum yok :