2 Şubat 2015

Boyhood (Çocukluk) 2014

  

Filmin Konusu:  En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.

Film Yorum:  6 dalda Oscar'a aday olması Altın Küre vs. den ödüllerle dönmesi bence kimseyi yanıltmasın. Eleştirmenler tarafından En İyi Filme yakın olmasına rağmen ben abartıldığını düşünüyorum. Konusu kısaca 6 yaşında bir çocuğun ve ailesinin 12 yıllık gerçek zamanlı hayatını anlatıyor. Tek ilgi çekici yönü de filmin 12 yıllık süre zarfında belli aralıklarla çekilmiş olması. Ama bu da filmin sıradan olmasını engelleyemiyor maalesef. Benim gibi sırf meraktan seyredilebilir belki. O kadar. Oscar verirlerse de haksızlık olur. 5/10


Hiç yorum yok :