17 Şubat 2016

An Inspector Calls 2015

                    




Konusu: Film, gizemli bir müfettişin, varlıklı bir aile olan Birling ailesini ve onların akşam yemeğinde misafirleri olan genç bir kadının intiharını araştırmasını konu ediniyor.

Yorum: Oyun yazarı John Priestley tarafından yazılmış, daha sonra tiyatro oyunu olarak sahnelenmiş, 1954 yılında ise filmi çevrilmiş bir yapım. Bu filmi de BBC televizyonu uyarlama olarak yeniden çevrimini yapmış. İzlerken bazen okuma hissi veren, zaman zaman da tiyatro izliyormuş gibi hissettiren konu ve kurgusuyla gerçekten güzel bir film. Hemen hemen tek mekanda geçmesine rağmen diyaloglardan hiç koparmadan filmin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz.
Finali bağlanmamış gibi gelse de yazarın vermek istediği mesaja odaklanıldığında aslında daha iyi anlaşılıyor.  Gücü, parayı, nüfuzu elinde tutan insanların ahlak anlayışları ve toplumdaki aşağılık davranışları üzerine yazılmış en iyi senaryolardan diyebilirim. Kesinlikle izlenmeli.
Ayrıca bu filmin "Bir Komiser Geldi" adıyla radyo tiyatrosu var. Eski günleri yad etmek isteyen YouTube dan dinleyebilir. 8/10

Ayrıntılı Bilgi: imdb.com/title/tt4271918 veya turkcealtyazi.org/mov/4271918/an-inspector-calls

Hiç yorum yok :