13 Şubat 2016

Spotlight 2015

                    




Konusu: The Boston Globe gazetesinde çalışanların, rahiplerin çocukları taciz ettiğine dair skandalı çözmeye ve bölgedeki Katolik kilisesinin de bu olayı örtmeye çalışmasının anlatıldığı film gerçek bir hikayeye dayanıyor. Asıl gerçeği araştıran gazetecilerin önüne, kilise çalışanlarından ve avukatlardan oluşan bir engel çıkar... Spotlight filmi 2015 Venedik ve Toronto film festivallerinde de yerini alacak.

Yorum:   Rahiplerin çocukları taciz ettiğine dair skandalı ortaya çıkarmaya çalışan bir grup gazetecenin gerçek hikayesi anlatılıyor. Din ve taciz gibi bıçak sırtı bir konunun işlenmesi açısından başarılı buldum. Ama sanırım hikayeyi bire bir anlatma kaygısından olsa gerek ,fazlasıyla sade bir anlatım tercih edilmiş ve içinde geçen isimler ,olayların çokluğu takibi bazen zorlaştırıyor diyebiliriz. Mark Ruffalo hariç diğer oyuncuların performansı üst düzey değildi. Buna rağmen senaryosuyla bu yılın  izlenmeyi hak eden filmlerinden.
6 dalda Oscara aday olan filmin En İyi Film ödülünü alamasa da 3.kez aday olan Ruffalo ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü rahatlıkla alabilir.
Not: Ülkemiz gazetecilerinin de bu filmi izlemesini dilerim.


Ayrıntılı Bilgi: imdb.com/title/tt1895587 veya turkcealtyazi.org/mov/1895587/spotlight

Hiç yorum yok :