13 Şubat 2016

The Revenant (Diriliş) 2015

                   




Konusu: Michael Punke'ın kaleme aldığı The Revenant: A Novel Of Revenge kitabından beyazperdeye uyarlanacak olan öykü, kürkleri için hayvanlar avlayan bir kuruluş için çalışan Hugh Glass adındaki bir tuzakçının, bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralandıktan sonra, kendi ekibi tarafından ölüme terk edilmesini anlatıyor.

Yorum: Di Caprio 'nun filmi son bir yıldır o kadar çok pazarlandı ve karşımıza çıktı ki seyrederken beklentimiz de buna göre büyük oldu. 12 dalda Oscar adayı olan film hakkında sanırım en çok merak edilen şey filmin olmasa da 5.kez aday olan Leonardo 'nun heykeli alıp alamayacağı. Daha önce aday olduğu The Wolf of Wall Street 'te konuştuğu cümle ne kadar çoksa bu filmde de bir o kadar az. Önümüzdeki günler de sonucu göreceğiz.
3 saate yaklaşan süresi ,zaman zaman konu dışı fotografik görüntüleri ve ayrıntılara boğulması ile sıkmıyor değil. Milyon dolarların harcandığı bu tarz filmlerde teknik ve görüntü olarak eleştiri tabii ki getirilmez ama bazı sahnelerin gereksiz uzunluğu izlerken sıkça fark ediliyor. Kısacası güzel kış ve doğa manzaraları, şartların zorluğu , Kızılderili ve beyazların savaşı, Di Caprionun ölüp ölüp intikam için dirilmesi hatta survivor vari azmi senaryonun vasatlığını aşamadı.
Ayrıca Tom Hardy nin oyunculuğu da başrol den aşağı değil. Beğenen veya sevmeyen olacaktır. 12 dalda Oscar adaylığına istinaden zaman yaratıp izlenir.
Filmin kürk satıcısı, avcı ve gezgin Hugh Glass'ın (1780–1833) hayatındaki gerçek bir olaydan esinlenildiğini de belirtmekte yarar var.

Ayrıntılı Bilgi: imdb.com/title/tt1663202 veya turkcealtyazi.org/mov/1663202/the-revenant

Hiç yorum yok :